Микола Балишев, ЧДТУ

Україна – це європейська держава, яка нині знаходиться на перехресті політичних доріг. Саме цей факт і примушує міркувати: «А що буде далі?». Який шлях обрати нашій державі, щоб бути впевненим у наступному дні? Особисто я вважаю, що ми повинні наближатися до Європи, бо наближаючись до європейських країн ми  стаємо на сходи розвитку, які приведуть нас до світлого майбутнього. До того ж варто зазначити, що у наш час глобалізації світу інтеграція України до Європейського союзу лише зміцнить зв’язок нашого народу з іншими народами  Європи.

Якщо говорити про конкретні  факти, то яскравим прикладом європейського дива є розвиток країн колишнього соціалістичного табору. Після розпаду СРСР ці країни не мали ні такої економіки як у нас, ні такої матеріально-технічної бази, але зараз вони на двадцять років випереджають нас за рівнем розвитку. Ви запитаєте: «Про що це свідчить?» Це є доказом того, що у міцній європейській сім’ї  будь-яка країна може досягти успіху.

Що дасть нам ця інтеграція? Чи варто відмовлятися від певної частини свого суверенітету? У кожного є власна точка зору з цього приводу. Хтось вважає, що не варто,а хтось вважає,що це конче необхідно. Моя точка зору полягає у тому, що потрібно поставити на ваги з одного боку, те що ми отримаємо, а з іншого те що втратимо і ми отримаємо відповідь на це запитання. В моєму випадку стрілка вагів повернулася в сторону інтеграції.

Вступивши до Європейського союзу ми отримаємо право подорожувати Європою без перешкод,навчатися у вузах інших країн ,покращивши рівень нашої освіти ми зможемо досягти визнання наших дипломів у всій Європі і це дасть поштовх для розвитку нашої економіки і науки, зменшить кількість охочих залишити нашу країну, бо вони й так будуть жити у країні, яка надасть можливість жити гідно.

Також сучасне положення нашої держави можна охарактеризувати, як полювання. Досить важливим є те, ким виступить Україна на цьому полюванні: мисливцем чи жертвою. Європейський союз зараз для нас є перспективою розвитку нашої держави. Якщо порівнювати зі світом живої природи, то це «курка», яка несе «золоті яйця».

Ми повинні не наполохати цю «курку», а спіймати  і надати їй всі умови для того, щоб вона нас забезпечувала «золотими яйцями». Ці яйця – це кредити, які надасть Європейський союз нашій державі для проведення реформ і створення європейського рівня життя.

В завершення своєї оповіді хочу зазначити, що ми – європейці і наше місце в Європі!  

Дополнительная информация