Катерина Бреус, ЧДТУ

Сьогодні в Україні проблема євроінтеграції є дуже популярна і актуальна. Я думаю, що кожен громадянин нашої країни хоч на мить задумувався над нею. Винятком не стала й я.

На мою думку, цей крок є дуже важливим і вирішальним для нашої країни, адже якщо ми це зробимо наше життя зміниться. А чи готові ми до цих змін? Адже існує багато плюсів і мінусів євроінтеграції. Громадяни нашої країни досить по різному відносяться до неї. Деякі за деякі проти, а деякі навіть і не знають про це взагалі. Але здається, що більшість проти, мабуть тому що в Україні цінності дещо відрізняються від європейських. З власного досвіду можу сказати, що це дійсно так. Я побувала в різних країнах Європи і можу сказати що наша держава та країни Європи дуже відрізняються. Але чому? Чому ми не можемо зробити нашу країну кращою, це все тому що ми самі цього ж не хочемо.

Особисто я, як студентка, вбачаю в євроінтеграції багато перспектив і плюсів. Так як я ще молода і мені дуже хотілося б вільно подорожувати в інші країни, мати доступ до спілкування зі студентами інших країн. Але на жаль так ,мабуть, думає тільки молодь. Старше покоління трохи побоюється різкого підняття цін, яким не буде відповідати заробітна плата, знецінення власної валюти. Мабуть, цей страх чогось нового і не передбачуваного і не дає нам змоги стати європейською країною. Може навіть одвічний страх українців знову втратити не залежність і опинитися під владою інших країн.

Ми постійно жаліємося, що європейці живуть краще, а що заважає нам жити краще, все що ми вміємо тільки жалітися. Якщо кожна людина в глибині своєї душі зрозуміє, що нам це дійсно потрібно це, тільки тоді ми зможемо досягти успіху, як розвинута держава. Країні потрібно розвиватися, а не стояти на місті, адже через декілька років після такого гальмування ми просто зникнемо як незалежна, самостійна, суверенна держава. Тому євроінтеграція це наш єдиний вихід стати на вірний шлях розвитку України. Вір у майбутнє своєї країни і не залишайся байдужим до цих подій.

Дополнительная информация