Хто «виходить сухим з води»? (код смс zz58487+6 )

Рейтинг:   / 25
ПлохоОтлично 

Нам українцям, безперечно, є чим гордитися і є що згадати. Починаючи від заснуваня Києва, розпочинається легендарна історія нашої Батьківщини. Були злети і падіння, але дух наш незламний! Яскравий приклад цього – козаки. Точна дата виникнення козацтва невідома, але перша писемна згадка датується 15 століттям.

Чим займалися козаки? Ким вони були взагалі?  Насамперед, це вільні люди, які були проти кріпацтва, соціального і релігійного гноблення. Вони захищали наші землі від нападів ворогів. Це такі собі «універсальні бійці», які могли воювати і на суші, і в морі. Козаки були вправними вершниками, досконало володіли зброєю. Своєрідною військовою підготовкою був, тепер нам всім відомий, гопак. Хоч пройшло не одне століття, він користується популярністю до сьогодні. Вороги шанували і боялися українських козаків. Кубанські, задунайські, донські козаки – утворились від наших козаків.

Запорозька Січ славилась козаками-характерниками, які мали надлюдські можливості. Ви чули вираз «виходити сухим з води»? Це саме про них! Вони могли керувати погодою, перевтілюватись на тварин, птахів, перевтілювати і лікувати людей, ставати невидимими, ходити по воді, вогню. Такого козака неможливо було вбити ні шаблею, ні пулею. Козак Мамай, Іван Сірко, Самійло Кішка, Іван Богун – за переказами і легендами мали такі здібності. Що б було, аби хоч одного з них перенести в наш час? Тоді не потрібно було б ні лікарів, ні метеорологів... Але зараз це здається фантастикою, таким собі непоганим сюжетом для американського блокбастеру. Проте, існування козаків-характерників підтверджено історичними фактами.

Мабуть, всі чули про Богдана Хмельницького, Івана Мазепу, а якщо і не чули, то точно бачили їхні портрети на наших банкнотах. І недаремно вони прикрашають купюри. На мою думку, найкращим гетьманом Війська Запорозького був Хмельницький. Це доводять 9 років його керівництва, за які він показав блискучі організаторські здібності, мудрі дипломатичні відносини, блискавичні перемоги, особливо на початку Національно-визвольної війни. Щодо Мазепи, то він сприяв культурному розвитку нашої країни, був меценатом. Це справжні герої України, наша гордість!

Наш обов’язок – пам’ятати і шанувати героїчні подвиги козаків. Без них, можливо, не було б ні нас, ні нашої сучасної країни.

Дополнительная информация