Козаки, паралель, міліція (код смс zz58487+2)

Рейтинг:   / 4
ПлохоОтлично 

Козаки… Шість простих букв, зате їх знає весь світ, не дивлячись на мовні розголоси всі знають їх значення. Для нас козаки – захисники, які воювали захищаючи нашу землю від ворожих нападів, для росіян це вороги, що відібрали одні з кращих їх земель, для американців це лисі мужики з оселедцем на голові, що завжди їдять сало і п’ють горілку. Не дивлячись на якісь байки, в козаків існував кодекс честі, якого, мабуть, не в кожного громадянина України знайдеш.
Я б хотіла зрівняти тодішнє існування козаків і теперішній захист нашої держави. Я б провела паралель між козаками 16-17 століть з сучасними міліціонерами 21 століття. Я думаю, відсотків  70 по кодексу честі козаків, наші міліціонери б і не пройшли.
Що говорити про захист населення , коли в нашому сучасному і модернізованому суспільству виграє той, у кого більше грошей. Люди стали настільки жадібними, що не хочуть бути на боці Феміди, а думають лише про себе і свою шкуру. Таких хабарників знищували, а в нас це вважається нормальним, поки не торкнеться вас самих.
Про фізичну підготовку – годі й казати. Козак – міцний, хоробрий мужчина, який вмів стріляти і з лука, і з рушниці, вмів їздити на коні, був всебічно розвиненим, зате глянувши на деякі «трудові мозолі»  сучасних козаків, хочеться молитися Богу і вірити, що мене не настигне якесь лихо, бо такий дядько- «пузир» не зможе й 100 метрів за ним пробігти.
Ми живемо в православній Україні, всі люблять свята, особливо святкувати, тож набивається питання : а коли останній раз ви були в храмі? Чи хоч на свята? Козаки мали віру і повагу, тому молилися кожний день. Чому ж наші козаки втратили віру? Чи їм подобається як їх поливають брудом ЗМІ, соціальні мережі, люди навколо? Чому в нашому модернізованому суспільстві в Україні та структура, яка повинна нас захищати – лише ганьбить нашу країну? Чи, може, потрібно щоб встали січові стрільці із шаблями й на конях та навели порядок в країні?
Можливо, це й не зовсім по темі, але я читаючи історичні книги, захоплююся могутніми образами козаків. І хочу щоб всі знали, що козаки – ось на що потрібно рівнятися, а не на західні стандарти копів, у них інша нація, інші правила, а наша країна прагне правосуддя, правди і щирості. Чи хіба таких у нас людей нема?..

Дополнительная информация