Катерина Компанець, ЧДТУ

Чи віриш ти в європейське майбутнє України?

Українці мають своє уявлення про європейські традиції, цінності та Європу загалом. Тому ми розуміємо, що цей «омріяний крок» до щасливого майбутнього є дуже важливим для кожного з нас.

Звичайна людина робить близько тисячі кроків за день. Цей невеличкий шлях, який ми долаємо кожного дня, є звичайною справою. Ми не замислюємося над тим, чи робити цей звичайний крок чи ні. Можливо, тому, український народ не розуміє значення «шляху України до європейського майбутнього». Чи можливо змінити наше уявлення про Європу? Чи думаєш ти про те, що цей «крок в Європу» зможе покращити наше майбутнє?

Зараз від багатьох людей можна почути різні думки про майбутнє України, і мені здається, що до деяких з них варто прислухатись, а деякі треба лише вислуховувати для того, щоб не допустити їх здійснення. На мою думку, ми повинні вірити власник думкам, почуттям та розуму. Оскільки інтелектуальне збагачення української нації є запорукою щасливого майбутнього нашої держави.

Ми уявляємо своє життя в барвистих відтінках веселки, усвідомлюючи, що цей «яскравий світ думок» є лише картиною, яку ми малюємо в своїй уяві, що  Замислюючись про духовні цінності та європейську мудрість, наші мрії починають переходити у величезні перешкоди, які ми повинні долати на своєму шляху. Дивлячись через призму часу, українці починають розуміти, що не встигають за швидкими темпами розвитку європейських держав. Тому Україна намагається створити так умови для швидкого розвитку не лише в індустріальному світі, а ще й в духовному. Саме цей показник є дуже важливим для наших пересічних громадян.

Більшість з нас забули про збагачення своєї душі. Відклавши книгу, ми деградуємо як нація. Нам слід усвідомити, що книга – це справді жива людина, яка відкриває безмежний простір думок. Мабуть, тоді наші уявлення стосовно Європи, її традиції та світовідчуття значно відрізнялись.

Слід зауважити, що від сучасних поглядів кожного українця залежить ставлення до нас інших європейських держав, що має вагоме значення для України в цілому, а особливо для того, щоб членство України в ЄС вийшло за рамки звичайних протоколів про наміри і набуло реальних рис.

На цьому складному шляху Україна повинна здолати багать труднощів. Потрібно виконати надзвичайно складну роботу, аби підготувати зовнішню та внутрішню політику, законодавство, економіку, правову сферу і насамперед саме українське суспільство до європейського майбутнього.

Звичайно, нерідко реалізація реформ у нас зводиться лише до розробки законопроектів. Ці реформи, які повинні наблизити Україну до ЄС, мають непереконливий вигляд і для українців, і для самих європейців. Цей перший етап на шляху до євроінтеграції – це насамперед поєднання внутрішньої і зовнішньої політики – вже зроблено. Але чи українці вірять у цей «крок в Європу»?

Звичайно, ми хочемо вірити в європейське майбутнє нашої держави! Бо віра у свої сили та правильність дій кожного українця є головним стимулом для створення міцного європейського союзу.

Останній крок є дуже складним. Головне не залишитись осторонь подій, що відбуваються сьогодні, бо майбутнє за нами! Це не просто слова для тих українців, які бажають стабільного європейського життя для Ураїни. Саме без нашої підтримки Україна не зможе зробити  «крок до кращого життя» - життя в європейській співдружності.

Отже, ми – нове покоління, що може змінити життя нашої країни, нашого народу. Подумай про це! Подивись в очі своїм близьким та друзям і скажи: «Я вірю в Україну! Я вірю в створення європейської держави, що є вагомим кроком вперед! Я – українець! Я – наше майбутнє!».

Дополнительная информация