Максим Тиндик, ЧДТУ

Хочу бути європейцем!

З давніх часів, ще коли Україна була “окраїною” Європи, коли доньки Ярослава Мудрого несли культуру і грамоту в темну Європу, коли наших козаків боялись та шанували всі від турків до французів, коли українців ототожнювали з взірцем вихованості та освіченності минуло багато часу.

Історія невблаганна та багатогранна, та можна сказати одне - українців поважали. Нащадки виявились недалекоглядними – куди поділась була слава та гордість, за яку предки шли на вірну смерть, кровью захистили кожен клаптик землі. Ми маємо вже “окраєць” колись ще могутньої держави, та і з ним не знаємо що робити: освятити разом з московською Пасхою, чи зробити спільний європейський пиріг. Ця невизначеність, веде за собою не тільки топтання на одному місці, а й зменшення поваги до нас, як до серйозного партнеру. Я громадянин своєї країни та прагну стабільності і визначеності в своєму житті, і хочу щоб нарешті закінчилась епоха комунізму в наших головах- як раніше вже не буде, то треба адаптуватись до нових умов та можливостей. Вступ в Європу вважаю як єдино-можливий та правильний варіант подальшого розвитку України.

Ми вже перейняли європейську культуру, залишилось лише почати впроваджувати успішний досвід сусідів в промисловий сектор, підняти з колін аграріїв, розвинути рекреаційний комплекс, щоб ми не відпочивали в Турції та Єгипті, тому що свій дім ми занедбали, та скоро перетворимо на смітник. Все це можливо, але необхідно зробити перший крок- поставити мету, і тоді шлях до неї буде простим та зрозумілим кожному. Бо дуже важливо не просто “бути”, а стати творцем чогось великого, і самому рости до цього рівня.

Я хочу бути європейцем!

Дополнительная информация