Тетяна Борисенко, ЧДТУ

Новий крок в історії

Україна – це край в якому ми народилися і який з любов’ю називаємо Батьківщина.  Ми українці, мабуть, один з тих народів, які так відчайдушно  захищали свою землю та боролися за свободу  протягом тисячоліть. Наші пращури пройшли тяжкий шлях і зробили все можливе заради світлого майбутнього.

На даному етапі Україна має подолати ще одну сходинку історичного процесу. Перед нею став вибір про подальший шлях розвитку. Одна із альтернатив для України - євроінтеграція. За ініціативи Президента України Віктора Януковича в законі про засади внутрішньої та зовнішньої політики закріплено євроінтеграцію як стратегічний курс розвитку України.

Про те не всі погоджуються,що саме цей курс є для України перспективним. Погляди стосовно цього не співпадають. Занадто багато сил витрачено на подолання цих розбіжностей. Ми,мабуть, почали забувати, що сила наша в єдності, згуртованості, в підтримці один одного, знаходженні компромісів. Під час виборів президента кожен зробив свій вибір. Ми довірили життя нашої держави саме цій людині, тому зараз повинні слідувати своєму вибору.

Для України процес євроінтеграції — це передусім модернізація країни, дотримання демократичних стандартів. На мою думку, саме цей процес стане головним кроком до вищого рівня розвитку нашої держави. Адже Україна має надзвичайний потенціал як природний, так і соціальний, культурний, політичний. Модернізуючи деякі сфери життя, Україна має всі шанси вийти на один щабель з найрозвиненішими країнами.

Головним завданням нашої держави, я вважаю, насамперед є зміцнення внутрішнього становища та орієнтація на європейські цінності, розбудова Європи всередині країни, тобто європеїзація. Саме такий крок має передувати євроінтеграції, а в подальшому і вступу до ЄС. Варто згадати минуле, в якому Україна становила великий інтерес для сусідніх держав. Загарбники вели міжусобні війни за панування на наших землях, оскільки розуміли наскільки сильний потенціал має наша країна. Це має нас навчити робити висновки з власної історії і не повторювати помилок. Для цього необхідно мати високий і стабільний рівень розвитку кожної сфери нашого життя, згуртованість та єдність всього народу для досягнення поставленої мети.

Розвиток країни не може стояти на місці, в будь-якому разі необхідно рухатися далі. Наш президент прийняв рішення,яке ми маємо підтримати.  Кожен громадянин повинен зробити свій внесок у впровадження даного курсу в життя і підтримати країну на даному етапі. Про те трапляються на шляху і помилки, без них неможливо, але українці завжди знайдуть в собі сили подолати труднощі та йти вперед. Поразки нас лише загартовують, роблять сильнішими і мудрішими.

Підводячи підсумок, хотілося б згадати рядки Василя Симоненка : «Можна все на світі вибирати,сину,вибрати не можна тільки Батьківщину», які досить влучно узагальнюють дану тему. Існує безліч шляхів подальшого розвитку нашої держави. Ми можемо обрати будь-який шлях, вибір є завжди,про те повинні любити свою Батьківщину такою,яка вона є. І навіть коли нас спіткають труднощі, ми повинні згуртувати свої сили і вивести державу на високий рівень, головне розуміти що робимо ми це заради нас, заради світлого майбутнього наших дітей, і  заради світлої пам’яті людей, які вибороли незалежність нашої держави ціною свого життя.

Дополнительная информация