Марія Стронська, ЧДТУ

Вчимося бути європейцями

Україна – це могутня, славна, незалежна, вільна країна, яка розвивається і стає ще більш сильною і перед якою відкривається велика кількість можливостей. Однією з таких можливостей на разі виступає євроінтеграція. Що являє собою цей процес? Які переваги отримає Україна? Ці та інші питання я пропоную розглянути в своїй роботі.

Україна вже за своїм географічним положенням знаходиться в самому центрі Європи, що дає їй поштовх і необхідність для налагодження, підтримання і покращення стосунків з країнами-сусідами та взагалі країнами, які є членами Європейського Союзу. Це дозволить нашій країні прокласти вірний та впевнений шлях власного розвитку і отримати підтримку країн з колосальним, неоціненним досвідом.

Євроінтеграція являє собою нелегкий, трудомісткий процес поєднання, взаємопроникнення різноманітних структур держав в єдине ціле в рамках цілого світу, що в свою чергу є ґрунтом для взаємоповаги і мирного співіснування. Це та важлива складова взаємовідносин, в результаті якої будуються міцні, непохитні мости між країнами,  котрі полегшують шлях і унеможливлюють падіння. Звичайно, в процесі цього руху виникають певні перешкоди і багато чого необхідно зробити задля досягнення мети. Пристосування законодавства, створення низки реформ, побудова спільних планів дій – все це та багато іншого, є яскравими кроками нашої країни на шляху в європейський простір.

Як всім нам відомо, відповідно до указу президента України від 19 квітня 2003 року N 339/2003 «Про День Європи» ми маємо змогу щорічно відзначати це свято у третю суботу травня, що в цьому році припадає на 18 травня. Тобто наш уряд вже на протязі десяти років створює всі необхідні умови для успішного проходження євроінтеграції. Засоби масової інформації, центри організації дозвілля та інші структури спрямовують свої зусилля на достатнє інформування та достойне проведення Дня Європи в Україні. Цей день є також не менш важливим в підтриманні суспільних настроїв населення, адже погляди одного громадянина в результаті складаються в єдину цілісну карту всієї країни. Цей день гучно відзначається у всіх містах нашої держави, в процесі проведення якого використовуються заходи по сприянню інтеграції різних культур: “Круглі столи”, семінари, конференції, лекції, урочисті концерти, спортивно-масові змагання та турніри, тематичні виставки літератури та фотовиставки, а також великий спектр інших дійств стосовно питань зближення і поєднання України з Європейським Союзом. Всі громадяни мають змогу поглибше познайомитися з особливостями європейської культури, дізнатись детальніше про традиції та цінності країн євро-альянсу. Тож за допомогою таких важливих днів кожний житель нашої країни постає як окрема ланка у сприянні проходження, пришвидшення і покращення євроінтеграції в Україні.

Як сказав Президент України Віктор Янукович, при спілкуванні з журналістами : «Процес євроінтеграції — це передусім модернізація країни, дотримання демократичних стандартів.». Тож ми здатні прикласти зусилля задля зміни нашої рідної країни на краще. Ми знаходимось на вірному шляху розвитку, який допоможе зміцнити нашу державу, зросити її насіння влучними дієвими ідеями, порадами та надати їй необхідний імпульс для саморозвитку при взаємозближенні з країнами Європейського Союзу. Отже, процес євроінтеграції наразі є необхідним фактором на шляху нашої країни вперед. Тож вчимося бути європейцями, рухаймося вперед!

Дополнительная информация